Skip to main content

Maskrosungen

  

[e-bok]

Sandra Gustafsson
91
Försäljning sker av Menca
E-böcker finns i Norlis apps ( iPhone / iPad / Android ) och tabletter ( Kibano / Pocket Book ) . Kan även laddas ned på PC / Mac från biblioteket på norli.no .

Beskrivning

Redan när Sandra föddes var hennes mamma psykiskt sjuk. När Sandra växer upp glider mamman allt djupare in i sin sjukdom och sitt alkoholmissbruk. Hon pantsätter Sandras saker för att ha råd med vin och cigaretter. Sandra ansvarar så gott hon kan för hushållet, medan hennes mamma låser in sig i sitt rum och eldar upp brev och pratar med sig själv. Ofta finns ingen mat i huset, de pengar som finns går till mammans missbruk. Sandra får mat av sina kompisar, som smugglar ut smörgåsar till henne. För dem är det ett spännande äventyr, men för Sandra handlar det om överlevnad.

17 år gammal träffar Sandra sin blivande man. De kämpar för ett bra liv tillsammans, gifter sig och får två barn. När andra barnet är fött briserar ännu en bomb i ett liv som bara behöver lugn och ro. De får beskedet att maken drabbats av MS. MASKROSUNGEN är en gripande och självutlämnande berättelse om en flicka som trots hårda förutsättningar växer upp till en stark, välutbildad kvinna.

Detaljer

Releasedatum: 15/01/2014
Utgivare: Hoi Förlag
Språk: Svenska
ISBN 13: 9789175579184
Kategori: Memoarer & Biografier
Format: E-book
Kopieringsskydd (DRM): EPUB with watermark